Actualitat

Com ens afecta la reducció de les tarifes de títols de transport?

Reducció de les tarifes de títols de transport en ATM Àrea de Barcelona

Segons el Reial decret llei 11/2022 del 25 de juny de 2022, s’estableix un sistema d’ajudes a les entitats locals que prestin serveis de transport interurbà o urbà que implantessin com a mínim una reducció del 30% en els seus títols multiviatge o abonaments.

 

Reducció del preu

El Consell d’Administració de ATM Àrea de Barcelona, ha aprovat les següents reduccions en els títols integrats de la seva àrea emesos entre el 01/09/2022 i el 31/12/2022, tots dos inclosos:

  • En el títol T-casual una reducció del 30% sobre el preu actual
  • En els títols T-usual, T-jove i la resta de títols multiviatge per a famílies monoparentals, nombroses i aturats, una reducció del 50% sobre el preu actual.
  • Els títols que no varien el seu preu són la T-familiar, T-grup i T-dia.

 

ATM2 1024x773 - Com ens afecta la reducció de les tarifes de títols de transport?

 

Títols propis de les administracions i operadors

Sobre la gratuïtat anunciada per part del Govern espanyol dels títols propis de Rodalia de Catalunya, el Consell d’Administració de la ATM ha aprovat avui facultar al seu director general, l’aplicació de la mesura -una vegada aquesta estigui legalment publicada per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana- i complementar la rebaixa amb un 50% per a arribar al 100% de bonificació.

Per part seva, la AMB ha acordat la rebaixa d’un 50% en el preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T4, títol social de 10 viatges que, del preu actual de 4 euros, passarà a costar 2 euros durant aquest període. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aplicarà la mateixa reducció del preu del seu títol Targeta de pensionista.

La resta de títols propis dels operadors metropolitans i interurbans mantindran els seus preus actuals.

 

Validesa dels títols

Tots els títols adquirits durant 2022 seran vàlids fins al 15 de gener de 2023, independentment de quan s’hagin comprat. Excepte la T-16 i la T-verda que tenen la seva pròpia caducitat.

Els títols adquirits durant el 2022 sense validar, es podran canviar en els punts habilitats fins al 31 de març de 2023, abonant la diferència de preu si n’hi hagués. En cas que el preu sigui menor o el mateix, es canviarà el títol sense necessitat d’abonar cap quantitat o compensació.

 

A l’hora de vendre els títols, haureu de verificar que es tracti dels nous títols que contenen la marca “bonificat 2022” o “cad.max.150123”.

 Malgrat la reducció de preus dels títols de transport, es mantindrà la mateixa retribució tant per venda com per recàrrega de títols.

ATM 300x174 - Com ens afecta la reducció de les tarifes de títols de transport?

Altres notícies