Actualitat

El 20 d’abril deixarà de ser obligatori l’ús de mascareta a l’interior dels locals

Com ja sabeu a partir del dia 20 d’abril deixarà de ser obligatori l’ús de mascaretes a l’interior dels locals; a excepció d´àmbits sanitaris, sociosanitaris, i persones especialment vulnerables.

 

El titular de l´activitat no podrà obligar ni a treballadors ni a clients a portar-la; sí que podrà recomanar el seu ús. Si hi ha algun treballador especialment sensible a la plantilla, sí que haurà de portar la mascareta a l’interior. Són especialment sensibles (persones majors de 60 anys, embarassades, persones amb enfermetats cardiovasculars, pulmonars, diabetes, càncer en tractament). Quan faig les visites demano si entre la plantilla hi ha personal especialment vulnerable.

 

La recomanació és que en espais tancats, tot i disposar de mampara de protecció, de mantenir la distància de seguretat de 1,5 m, i tenir bona ventilació, es continuï utilitzant la mascareta a l’interior, (poder no de forma contínua però sí en les interactuacions quan no es mantingui la distància de seguretat). El virus es present i la mascareta s’ha convertit en el principal element de protecció front la Covid-19.

Altres notícies