Actualitat

Quan ha de fer factura del tabac un estanc?

Recorda que el criteri per a saber si hi ha obligació de fer factura del tabac és el nombre de cigarretes adquirides, no el nombre de paquets.

Amb paquets de 20 unitats (els tradicionals), fins a 39 paquets és possible vendre sense facturar però cada vegada hi ha més paquets amb més de 20 unitats i cal recordar que és obligatori expedir la factura del tabac sempre que se superi el límit de8️⃣0️⃣0️⃣ cigarretes de compra. En principi, els programes de gestió ho detecten i t’avisen quan superes aquestes quantitats.

Tal com indica al Real Decret 1199/1999: La venda i circulació de labors de tabac hauran d’anar acompanyades de la seva corresponent factura o vendí. S’exceptua d’aquest requisit la venda realitzada directament al consumidor per establiments de la xarxa minorista en quantitats inferiors a :

8️⃣0️⃣0️⃣ cigarrets

2️⃣0️⃣0️⃣ unitats si es tracta de cigars purs

4️⃣0️⃣0️⃣ unitats en el cas de cigarrets

1️⃣ quilogram d’altres labors de tabac

Recorda que aquestes quantitats no se sumen, és a dir, un mateix client pot comprar 799 cigarretes i 199 cigars sense factura.

Per a particulars que volen viatjar amb el tabac que han comprat, aquí teniu la normativa europea amb el número de cigarretes amb les que poden volar. I aquí teniu també les que poden entrar a Europa.

Tingueu en compte que hi ha països que tenen restriccions també en quan a les cigarretes electròniques.

Per a PVR, tens tota la info aquí.

Altres notícies