Actualitat

Incidència amb els vapers amb nicotina d’Aroma King

27/06/2023 Us deixo la última llista actualitzada (amb data ja de juliol) penjada a la web de Sanitat que inclou els 965 models/sabors d’Aroma King

19/06/2023 Avui hem rebut aquesta circular de l’importador d’Aroma King.

24/05/2023 Us adjuntem la última circular publicada per Sanitat:

Incumplimiento_productos_AROMA_KING

9/05/2023

A mitjans d’abril coneixíem la polèmica que va deslligar la presència en moltes expenedories de cartutxos per a cigarrets electrònics de la marca AROMA KING sobre els quals la Direcció General de Salut Pública va advertir que no complien les exigències del Reial decret 579/2017, adoptant-se les mesures de paralització d’enviaments (per als proveïdors) i d’immobilització de mercaderia i prohibició de venda (per als establiments que ja tinguessin aquest producte).
Doncs bé, la Direcció General de Salut Pública ha publicat aquest matí (9 de maig de 2023) la llista ACTUALITZADA corresponent als productes del tipus Dispositius susceptibles d’alliberament de nicotina (cigarrets electrònics) que compleixen tots els requisits i obligacions recollits en el Reial decret ja citat i en aquesta llista figuren, en les seves pàgines 254 i 258, les referències concretes del producte AROMA KING amb les seves identificacions específiques (columna de l’esquerra) i els seus noms secundaris o sabors (en la columna de la dreta).
D’aquí deduïm que les referències concretes que es troben en aquesta llista compleixen amb tots els requisits que la norma imposa, així ho reconeix expressament el Ministeri de Sanitat la capçalera de la qual encapçala aquest llistat i per tant, es poden comercialitzar sense problema.

Us recomanem que comproveu que els dispositius que teniu a l’estanc son oficials i no falsificats perquè sembla ser que hi ha falsificacions del producte que no compleixen la normativa.

Per a comprovar-ho, heu de mirar dues coses:

  • que el text sobre la nicotina de la caixa individual està tot en castellà (no en diferents idiomes o anglès)
  • i, que el codi QR no està rascat i després de rascar-lo, escanejant-lo et porta a la pàgina oficial d’Aroma King (no a una web xina)

QR Aroma King Oficial 139x300 - Incidència amb els vapers amb nicotina d'Aroma King


Degut a les moltes consultes que s’estan rebent a propòsit de la incidència generada amb els vapers amb nicotina d’AROMA KING, la nostra advocada s’ha posat en contacte amb el Ministeri de Sanitat i més en concret, amb la Direcció General de Salut Pública, la directora de la qual ha remès un ofici als proveïdors d’aquest producte; ofici que es té previst completar amb un segon que s’enviarà dilluns que ve 17 d’abril amb termes i explicacions més clares sobre com procedir.

El problema s’ha generat en detectar aquest organisme que els tancs i cartutxos d’aquests vapers superaven els límits marcats al Reial decret 579/2017. Aquesta normativa prohibeix que el volum sigui superior a 2 mil·lilitres i s’ha detectat que alguns d’ells tenien entre 2,7 mil·lilitres (segons les proves de laboratori del propi Ministeri) arribant alguns fins i tot als 3 mil·lilitres.

Les mesures cautelars que la Direcció General de Salut Pública ha adoptat són molt clares i afecten a tots aquells que han distribuït o que comercialitzin el producte i són:

  • Per als proveïdors: paralització d’enviaments
  • Per als qui comercialitzin el producte (aquí hi ha els expenedors): immobilització de la mercaderia i per tant, no continuar venent aquests vapers.

En una segona fase, preveuen la retirada del producte. Previsiblement serà el fabricant qui hagi de respondre econòmicament als seus clients pels perjudicis econòmics que aquesta retirada obligatòria del producte comporti.

Les diferents Conselleries de Salut de cada Comunitat Autònoma ja estan informades d’aquesta incidència i d’aquest incompliment de la normativa, motiu pel qual el més aconsellable i prudent, encara que l’expenedor no hagi rebut una comunicació personal de Salut Pública, és la immobilització del producte i deixar de vendre’l, a risc de poder ser sancionat si es manté la comercialització.

També hem parlat directament amb l’importador d’Aroma King per Espanya que ens mantindrà al corrent de les novetats.

Confiem que es pugui restablir la normalitat el més aviat possible.

Qualsevol novetat al respecte, us la comunicarem de seguida.

Estem seguint el tema de prop

Gràcies per la confiança

Altres notícies