Actualitat

A partir de 2024 només amb la T-Mobilitat

Els títols de transport públic integrats només disponibles en T-mobilitat a partir del 2024

La tardor del 2023 portarà canvis significatius en les targetes de transport públic de Barcelona. Les targetes de cartró amb banda magnètica de la T-Usual, la T-Casual, la T-Grup i la T-Familiar deixaran de vendre’s abans que acabi l’any. Aquesta transformació és part dels esforços per modernitzar i millorar l’experiència dels usuaris del transport públic.

La Transició Cap a la T-Mobilitat

A partir de l’1 de gener de l’any vinent, tots aquests títols només estaran disponibles a través de la T-Mobilitat, un sistema recarregable i sense contacte. Això significa que els usuaris ja no hauran de passar les targetes per una validadora de banda magnètica; en canvi, només caldrà acostar la targeta o el mòbil a la pantalla.

A més de la versió mòbil, la T-Mobilitat estarà disponible en format de cartró. Això proporciona als usuaris dues opcions per utilitzar el sistema, segons les seves preferències.

Quins Títols Podràs Comprar a les Màquines d’Autovenda

Amb aquests canvis, les màquines d’autovenda deixaran d’imprimir els tradicionals bitllets de cartró i banda magnètica. Només oferiran els títols T-Mobilitat i T-Usual. Aquests nous bitllets T-Mobilitat seran en format de cartró, amb un xip per validar sense contacte, i seran recarregables.

La T-Mobilitat de cartró que dispensaran les màquines d’autovenda inclourà els títols de T-Casual, T-Grup i T-Familiar. Això ofereix als usuaris una manera convenient d’accedir a diferents títols de transport públic sense necessitat de registrar-se prèviament.

En el cas de la T-Usual, que és d’ús personal intransferible, la màquina demanarà el DNI o el passaport en el moment de la compra. Aquesta mesura garanteix que només la persona titular pugui utilitzar la targeta.

T mobilitat. Taula comparativa titols 1024x564 - A partir de 2024 només amb la T-Mobilitat

Menys Despesa amb el Nou Sistema

A més de ser més eficient, el nou sistema de targetes T-Mobilitat també és més econòmic per als usuaris. Les dues targetes que es podran comprar a les màquines d’autovenda, la T-Mobilitat i la T-Usual, tindran un cost addicional de 0,50 euros. Això és significativament més assequible que els 4,5 euros de la targeta de plàstic de la T-Mobilitat i l’euro que costa donar-se d’alta pel servei amb el mòbil.

A més, la T-Mobilitat de cartró venuda per les màquines es podrà recarregar. Això permetrà als usuaris continuar gaudint del transport públic sense haver de comprar una nova targeta cada vegada que s’esgoti un títol.

Continuïtat i Preparació per al Futur

Els usuaris podran continuar utilitzant les seves targetes de cartró antigues fins que s’esgotin o fins que caduquin el 15 de gener de l’any vinent, ja que les màquines de validació magnètica seguiran acceptant aquest tipus de bitllets.

Aquest canvi cap a la T-Mobilitat és una preparació per al futur del transport públic a Barcelona. Es preveu que sigui l’única forma d’accedir als títols integrats al transport públic en un futur pròxim. Tot i que no hi ha dates concretes, l’ATM està promocionant la transició amb la campanya «Aviat, només amb la T-mobilitat» per acostumar als usuaris al nou sistema de validació sense contacte i amb targetes recarregables.

T m. Taula funcionalitats 1024x565 - A partir de 2024 només amb la T-Mobilitat

Processos d’Alta i Integració dels Títols

Per obtenir la targeta personalitzada de plàstic, els usuaris han de donar-se d’alta de manera digital a través de les plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC. En un termini de 5 a 10 dies, la rebran al seu domicili. Si es prefereix la validació a través d’un mòbil Android amb NFC, la disponibilitat del títol serà immediata a través de les aplicacions T-mobilitat, TMB App i FGC T-mobilitat. Cal destacar que, de moment, aquesta opció no està disponible per als dispositius Apple.

Una Transició Progressiva

L’ús de la T-Mobilitat ha augmentat significativament en els últims mesos, amb més d’un milió de viatges al dia. El 70% d’aquests viatges es realitzen amb la versió física, mentre que el 30% es realitza mitjançant la versió mòbil. Aquest canvi és especialment rellevant per als usuaris de la T-Jove, ja que aquesta targeta només està disponible a través de la T-Mobilitat des de març.

ATM calcula que la implantació del sistema representa aproximadament el 40% de totes les validacions a l’ATM de Barcelona. Tot i això, alguns títols, com la T-Usual per a persones en situació d’atur, la T-Verda i la T-dia, encara no s’han integrat completament en aquest nou sistema. Segons l’ATM, el bitllet senzill manté les mateixes condicions d’ús i continuïtat.

Així doncs, la tardor portarà canvis en la forma com els usuaris d’ATM de Barcelona accedeixen al transport públic. Amb una transició gradual i opcions més econòmiques, aquesta evolució pretén beneficiar als residents i visitants de la ciutat en els seus desplaçaments quotidians.

Tríptic T-m AVIAT

Altres notícies