Actualitat

Taxa Burilles, reunió amb l’Agència de Residus de Catalunya

Taxa Burilles

Des del Gremi d’Estanquers de Catalunya celebrem que es posi mirada a un tema tan important com és la sostenibilitat i, sobre el qual proposem accions als nostres agremiats cada any per mirar de reduir la nostra petjada ecològica.

En aquest sentit, el passat divendres 3 de juny del 2022 representants dels Estanquers de Catalunya hem mantingut una reunió amb la Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), amb el Director Isaac Peraire Soler al capdavant.

Fem les següents consideracions conjuntes:

  • Acceptem que el país té un repte a resoldre amb la temàtica de les burilles que són llençades de forma descontrolada als carrers i al medi natural.
  • En aquests moments s’està elaborant una Llei de prevenció i gestió dels residus i d’ús eficient dels recursos de Catalunya, un document que és un ESBORRANY.
  • Es té en compte, com no pot ser d’una altra manera, les normatives estatals i europees que afecten el sector.
  • La Llei vol incorporar mesures concretes per fer front als reptes mediambientals que el país té.
  • La Llei vol néixer amb gran consens social i polític, per tant, vol ser elaborada amb la participació de com més sectors millor. Per això, s’ha acordat fer una comissió bilateral Estanquers-ARC per treballar i desenvolupar la proposta de sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) per a les burilles de tabac.

Els estanquers/eres som conscients de què les burilles poden suposar un problema mediambiental i celebrem que els impulsors d’aquestes mesures comptin amb els implicats per a desenvolupar les propostes més viables per tal de tenir el major impacte sobre el medi ambient.

Reunio Estanquers ARC 1024x498 - Taxa Burilles, reunió amb l'Agència de Residus de Catalunya

Altres notícies